Artikel archief

MEXICAANSE WRAPS MET RODE KOOL, VIS EN BONEN

Ingredienten 4 roodbaarsfilets (of 400 gr witvis) 8 wraps 1 rode peper, ontlijst en klein gesneden 225 gram zwarte bonen 300 gram mais 400 gram rode kool 1 handje verse koriander 2 el mexicaanse...
Lees meer

INDISCHE TOMATENSOEP

INGREDIËNTEN   Soep: 500 gram gezeefde tomaten/passata 750 ml kippenbouillon of tomatenbouillon (zelf gemaakt ea van het merk de Kleinste Soepfabriek) 2 kippenpoten (kun je ook weglaten) 2 uien gesnipperd 1 rode peper, fijn gehakt 2 teentjes knoflook, geperst 3 cm gember, geraspt 1 tl...
Lees meer

DAGING RENDANG

  Rendang: een iconisch gerecht. Met dit recept heb ik mij laten inspireren door 'De bijbel van de Indonesische keuken': een dik naslagwerk van Maureen Tan.    NODIG 1 kilo rundstoofvlees, in blokjes van 3,5 bij 3,5 cm 5 sjalotten, in dunne plakjes 7 tenen knoflook, in...
Lees meer

SNELLE LASAGNE TRIPLE CHEESE

Dit is een lasagne die niet echt mager is, maar wel enorm lekker. Vooral de kaasliefhebber zal hier enorm van smullen. Zelf eet ik meestal de magere groente- variant met zelfgemaakte saus en weinig tot geen kaas. Maar soms wil ik (en mijn man) gewoon een ouderwetse vette lasagne met echte...
Lees meer

CHINESE KUNG PO KAI

Bij Chinees eten denken helaas veel Nederlanders alleen aan tjap tjoy en babi pangang. Maar de échte Chinese keuken is veel uitgebreider lekkerder! Deze Chinese Kung Po Kai, ook wel Kip Kung Pao genoemd is een echte smakelijke klassieker! INGREDIËNTEN 350 g kipdijfilet 30 g...
Lees meer

ROTI KIP MASSALA SURINAAMS RECEPT

Ingrediënten voor Surinaamse roti: (circa 8 personen)   8 rotivellen 1, 5 kilo kippendijen 16 middel/kleine aardappelen 1.5 kg kouseband of sperziebonen, beetgaar gekookt 8 eieren, hardgekookt 2 uien, gesnipperd 5 knoflooktenen, geperst 1,5 el kerrie massala 2 tl kurkuma 2 tl...
Lees meer

SOTO AJAM-INDISCHE MAALTIJDSOEP

Dit recept kreeg ik laatst doorgestuurd van mijn Molukse schoonvader.  ‘Soto soep’ of eigenlijk ‘soto ajam’ zoals het ‘officieel’ heet is een heerlijke maaltijdsoep die je als lunch of hoofdgerecht kan eten. Lekker met rijst, tauge en gebakken uitjes.    NODIG 4...
Lees meer

SOTO AJAM-INDISCH GERECHT

Dit recept kreeg ik laatst doorgestuurd van mijn Molukse schoonvader. ‘Soto soep’ of eigenlijk ‘soto ajam’ zoals het ‘officieel’ heet is een heerlijke maaltijdsoep die je als lunch of hoofdgerecht kan eten. Lekker met rijst, tauge en gebakken uitjes.    NODIG 4...
Lees meer

MEDITATIE ALS MEDICIJN

    Met een dagelijks portie yoga of meditatie blijf je gezond, denkt hoogleraar experimentele immunologie Pierre Capel.   Gevoelens kunnen je ziek of gezond maken, toont de wetenschap aan. Zo kan chronische stress een depressie aanwakkeren, die doorgegeven kan worden aan kinderen,...
Lees meer

MOUSSAKA

    Wat nou het geheim is achter de perfecte moussaka? Voor mij is dat een heerlijke saus die vol van smaak is en dat herkenbare vleugje kaneel bevat. De echte held van dit recept is een zalige béchamelsaus met wederom een vleugje kaneel en wat nootmuskaat wat het gerecht letterlijk...
Lees meer