SOEPEN

INDISCHE TOMATENSOEP

INGREDIËNTEN   Soep: 500 gram gezeefde tomaten/passata 750 ml kippenbouillon of tomatenbouillon (zelf gemaakt ea van het merk de Kleinste Soepfabriek) 2 kippenpoten (kun je ook weglaten) 2 uien gesnipperd 1 rode peper, fijn gehakt 2 teentjes knoflook, geperst 3 cm gember, geraspt 1 tl...
Lees meer

SOTO AJAM-INDISCHE MAALTIJDSOEP

Dit recept kreeg ik laatst doorgestuurd van mijn Molukse schoonvader.  ‘Soto soep’ of eigenlijk ‘soto ajam’ zoals het ‘officieel’ heet is een heerlijke maaltijdsoep die je als lunch of hoofdgerecht kan eten. Lekker met rijst, tauge en gebakken uitjes.    NODIG 4...
Lees meer

ROMIGE LIMA BONEN – TOMATENSOEP MET PESTO

    Besprenkeld met smakelijke pesto is deze heerlijke fluweelzachte en romige soep een perfect voorgerecht.   De boon bevat veel mineralen. In 100 gram boterboon zit 100% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid(ADH) aan molybdeen, die giftige sulfieten helpt af te breken. De...
Lees meer

ZWARTE BONEN ANTIOXIDANTEN SOEP

      Zwarte bonen zijn zeer rijk aan een groep antioxidanten. Ze zijn ook zeer rijk aan magnesium.  Deze dikke soep is voedzaam genoeg om als hoofdmaaltiijd te dienen. Mijn kinderen zijn gek op bonen en deze soep gaat er dan ook prima...
Lees meer

ROMIGE PREI-CHAMPIGNONSOEP

Snel en makkelijk om te maken en zeer licht verteerbaar. Voor 2-3 personen       NODIG: kokosolie om in te bakken 2 prei, in grove stukken 6 champignons, in grove stukken 1 kleine ui, in grove stukken 1 dessertlepel sherryazijn 1 vers bouquet garni (klein...
Lees meer

CHAMPIGNONSOEP MET ZOETE AARDAPPEL

Als het koud is, krijg ik altijd zin in soep. En dan vooral lekker dikke, romige soepen. Deze soep is voor zulke momenten ideaal. Champignons hebben een lekker winterse smaak. De ui maakt de smaak van de soep wat voller en de knoflook maakt het helemaal af zonder overheersend te zijn.  Extra...
Lees meer

TAUGE SOEP

Soep van taugé klinkt misschien bijzonder, maar eigenlijk kan je van bijna iedere groente wel soep maken. Combineer het met de juiste smaken en gebruik de goede hoeveelheden en je hebt een heerlijke soep. Deze taugé soep is een lichte soep, waarbij je de taugé pas op het laatst toevoegt. Hierdoor...
Lees meer

SPICY PAPRIKASOEP

SPICY PAPRIKASOEP INGREDIENTEN VOOR 4 PERSONEN 2 grote tomaten 3 rode paprika’s 1 ui 2 teentjes knoflook 1 eetlepel tomatenpuree chili peper 1 liter groentebouillon (van biologisch bouillon blokje) verse basilicum (paar blaadjes per kom) kokosolie of olijfolie peper en...
Lees meer

COURGETTESOEP

  INGREDIENTEN VOOR 2 PERSONEN 450 gram courgette, in plakken 1 ui, fijngehakt 1 teen knoflook, in stukjes gesneden 1 tl geraspte gember kokosolie of olijfolie ¼ tl cayennepeper Provençaalse kruiden ¾ liter groentebouillon (zelfgemaakt of...
Lees meer

BROCCOLISOEP

BROCCOLISOEP In 15 minuten klaar! INGREDIENTEN VOOR 4 PERSONEN 2 stronken broccoli 2 aardappelen, geschild en in kleine stukjes ui, in grove stukken knoflook, in stukjes 2 bouillonblokjes  kokosolie of olijfolie water BEREIDING Verhit de olie in soeppan en bak ui en knoflook even...
Lees meer