COURGETTESOEP

 

INGREDIENTEN VOOR 2 PERSONEN

  • 450 gram courgette, in plakken

  • 1 ui, fijngehakt

  • 1 teen knoflook, in stukjes gesneden

  • 1 tl geraspte gember

  • kokosolie of olijfolie

  • ¼ tl cayennepeper

  • Provençaalse kruiden

  • ¾ liter groentebouillon (zelfgemaakt of bouillonblokje)

  • zout en peper

  • vers bieslook

 

BEREIDING

 

  1. Verhit de olie en fruit de ui.

  2. Voeg de courgette, cayennepeper, gember en Provençaalse kruiden toe en laat ca. 2 minuten meebakken.

  3. Schenk de bouillon erbij en laat het met de deksel op de pan ca. 15 minuten zachtjes koken.

  4. Pureer de soep met een staafmixer.

  5. Voeg naar smaak peper en zout toe.

  6. Garneer de soep met bieslook.