COURGETTESOEP
12-04-2015 16:30
INGREDIENTEN VOOR 2 PERSONEN
-
450 gram courgette, in plakken
-
1 ui, fijngehakt
-
1 teen knoflook, in stukjes gesneden
-
1 tl geraspte gember
-
kokosolie of olijfolie
-
¼ tl cayennepeper
-
Provençaalse kruiden
-
¾ liter groentebouillon (zelfgemaakt of bouillonblokje)
-
zout en peper
-
vers bieslook
BEREIDING
-
Verhit de olie en fruit de ui.
-
Voeg de courgette, cayennepeper, gember en Provençaalse kruiden toe en laat ca. 2 minuten meebakken.
-
Schenk de bouillon erbij en laat het met de deksel op de pan ca. 15 minuten zachtjes koken.
-
Pureer de soep met een staafmixer.
-
Voeg naar smaak peper en zout toe.
-
Garneer de soep met bieslook.