Een heerlijk zachte cake voor echte zoetekauwen. Wil je een minder zoete variant dan laat je de palmsuiker weg. Ipv vanillepoeder, kun je ook 1 tl vanillearoma toevoegen, maar je kunt het ook vervangen door koek- en speculaaskruiden.
Ook is het erg lekker om wat bosbessen of rozijnen door je...
+
Vruchten Kwark-Taart
500 gram kwark
200 gram aardbeien, in stukjes
50 gram aardbeien, in plakje ter garnering
4 eetlepels vruchtenjam
150 ml ahornsiroop
10 gram agar agar (als laatst toevoegen anders klonters)
200 ml water
200 gram dadels, fijngehakt in...
+
Hoe rijper de banaan, hoe zoeter het koekje. Wel zo fijn, want op die manier hoef je geen suiker toe te voegen. De havermout fungeert als een soort van meel. Bananen variëren in grote en dat beïnvloed het “deeg”. Voeg meer havermout toe als het “deeg” te nat is. Met als resultaat...
+
RECEPT
9/10 eierkoeken:
200 gram amandelmeel
3 eetlepels honing of yaconsiroop
4 grote (biologische) of 5 kleine eieren
2 theelepels wijnsteenzuurbakpoeder
snufje Himalaya zout of zeezout
snuf kaneel
½ tl citroensap
evt vanillepoeder (1/2...
+
Lekker lang in de keuken staan vind ik heerlijk, maar soms is het ook fijn om wat snelle recepten te bedenken. Deze gezonde taartis in een mum van tijd klaar. Je hebt maar 4 basisingredienten nodig. Het is een gezond taartje die ideaal is als toetje, tussendoortje of zelf als...
+
EI VERVANGERS
Lijnzaad met water
Lijnzaad met water zorgt voor een perfecte fake-ei in zoete baksels. Meng 1 eetlepel gebroken lijnzaad met 3 eetlepels heet water en laat dit even staan. Mix het lijnzaadmengsel in de blender en klaar is je ei!
Per 100 gram: 477 kcal, 19g eiwit,...
+
Ingrediënten
250 gram speltbloem
2 tl wijnsteenzuurbakpoeder
150 gram kokosbloesemsuiker
125 gram roomboter (gesmolten)
2 eieren (geklutst)
1 dl amandelmelk
6 el kokosrasp
2 el cacaopoeder
75 gram pure chocolade (in kleine...
+
NODIG
150 gr kokosolie
130 gr kokosbloesemsuiker
200 gr speltbloem
2 koffielepels bakpoeder
2 koffielepels gemberpoeder
200 gr kokosyogurt
2 appels
kaneelpoeder
amandelschilfers (eventueel)
BEREIDING
Verwarm de oven...
+
Dit brood wordt gemaakt met boterzachte avocado en pure chocolade. Een heerlijk zacht en licht vochtig brood dat naar chocolade smaakt. Het is gluten- en lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers.
NODIG
1 Hass avocado (deze zijn minder bitter)
40 g roomboter,...
+
Lactosevrij, glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers
Een heerlijke taart met een brosse en kruimelige bodem wat erg lekker is in combinatie met de romige kokosganache. Versier de taartjes met aardbeien of andere vruchten.
Voor 1...
+