ZOET EN KOEK

BANANENBROOD/CAKE

Een heerlijk zachte cake voor echte zoetekauwen. Wil je een minder zoete variant dan laat je de palmsuiker weg. Ipv vanillepoeder, kun je ook 1 tl vanillearoma toevoegen, maar je kunt het ook vervangen door koek- en speculaaskruiden.  Ook is het erg lekker om wat bosbessen of rozijnen door je...
+

AARDBEIEN KWARKTAART

Vruchten Kwark-Taart 500 gram kwark 200 gram aardbeien, in stukjes 50 gram aardbeien, in plakje ter garnering 4 eetlepels vruchtenjam 150 ml ahornsiroop 10 gram agar agar (als laatst toevoegen anders klonters) 200 ml water 200 gram dadels, fijngehakt in...
+

ZACHTE HAVERMOUT BANAAN KOEKJES

    Hoe rijper de banaan, hoe zoeter het koekje. Wel zo fijn, want op die manier hoef je geen suiker toe te voegen. De havermout fungeert als een soort van meel. Bananen variëren in grote en dat beïnvloed het “deeg”. Voeg meer havermout toe als het “deeg” te nat is. Met als resultaat...
+

AMANDELMEEL-EIERKOEKEN

      RECEPT 9/10 eierkoeken: 200 gram amandelmeel 3 eetlepels honing of yaconsiroop 4 grote (biologische) of 5 kleine eieren 2 theelepels wijnsteenzuurbakpoeder snufje Himalaya zout of zeezout snuf kaneel ½ tl citroensap evt vanillepoeder (1/2...
+

SNELLE KOKOSYOGURT-TAART

Lekker lang in de keuken staan vind ik heerlijk, maar soms is het ook fijn om wat snelle recepten te bedenken. Deze gezonde taartis in een mum van tijd klaar. Je hebt maar 4 basisingredienten nodig. Het is een gezond taartje die ideaal is als toetje, tussendoortje of zelf als...
+

EI VERVANGERS

EI VERVANGERS   Lijnzaad met water Lijnzaad met water zorgt voor een perfecte fake-ei in zoete baksels. Meng 1 eetlepel gebroken lijnzaad met 3 eetlepels heet water en laat dit even staan. Mix het lijnzaadmengsel in de blender en klaar is je ei!   Per 100 gram: 477 kcal, 19g eiwit,...
+

KOKOS- CHOCOLADE CAKE

Ingrediënten   250 gram speltbloem 2 tl wijnsteenzuurbakpoeder 150 gram kokosbloesemsuiker 125 gram roomboter (gesmolten) 2 eieren (geklutst) 1 dl amandelmelk 6 el kokosrasp 2 el cacaopoeder 75 gram pure chocolade (in kleine...
+

APPEL-GEMBERCAKE

NODIG  150 gr kokosolie 130 gr kokosbloesemsuiker 200 gr speltbloem 2 koffielepels bakpoeder 2 koffielepels gemberpoeder 200 gr kokosyogurt 2 appels kaneelpoeder amandelschilfers (eventueel)     BEREIDING   Verwarm de oven...
+

AVOCADO-CHOCOLADE BROOD

Dit brood wordt gemaakt met boterzachte avocado en pure chocolade. Een heerlijk zacht en licht vochtig brood dat naar chocolade smaakt. Het is gluten- en lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers.   NODIG   1 Hass avocado (deze zijn minder bitter) 40 g roomboter,...
+

CROSTATINE MET KOKOSGANACHE

      Lactosevrij, glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers Een heerlijke taart met een brosse en kruimelige bodem wat erg lekker is in combinatie met de romige kokosganache. Versier de taartjes met aardbeien of andere vruchten.     Voor  1...
+