VLEES EN VIS

MEXICAANSE WRAPS MET RODE KOOL, VIS EN BONEN

Ingredienten 4 roodbaarsfilets (of 400 gr witvis) 8 wraps 1 rode peper, ontlijst en klein gesneden 225 gram zwarte bonen 300 gram mais 400 gram rode kool 1 handje verse koriander 2 el mexicaanse...
Lees meer

DAGING RENDANG

  Rendang: een iconisch gerecht. Met dit recept heb ik mij laten inspireren door 'De bijbel van de Indonesische keuken': een dik naslagwerk van Maureen Tan.    NODIG 1 kilo rundstoofvlees, in blokjes van 3,5 bij 3,5 cm 5 sjalotten, in dunne plakjes 7 tenen knoflook, in...
Lees meer

SNELLE LASAGNE TRIPLE CHEESE

Dit is een lasagne die niet echt mager is, maar wel enorm lekker. Vooral de kaasliefhebber zal hier enorm van smullen. Zelf eet ik meestal de magere groente- variant met zelfgemaakte saus en weinig tot geen kaas. Maar soms wil ik (en mijn man) gewoon een ouderwetse vette lasagne met echte...
Lees meer

CHINESE KUNG PO KAI

Bij Chinees eten denken helaas veel Nederlanders alleen aan tjap tjoy en babi pangang. Maar de échte Chinese keuken is veel uitgebreider lekkerder! Deze Chinese Kung Po Kai, ook wel Kip Kung Pao genoemd is een echte smakelijke klassieker! INGREDIËNTEN 350 g kipdijfilet 30 g...
Lees meer

ROTI KIP MASSALA SURINAAMS RECEPT

Ingrediënten voor Surinaamse roti: (circa 8 personen)   8 rotivellen 1, 5 kilo kippendijen 16 middel/kleine aardappelen 1.5 kg kouseband of sperziebonen, beetgaar gekookt 8 eieren, hardgekookt 2 uien, gesnipperd 5 knoflooktenen, geperst 1,5 el kerrie massala 2 tl kurkuma 2 tl...
Lees meer

SOTO AJAM-INDISCH GERECHT

Dit recept kreeg ik laatst doorgestuurd van mijn Molukse schoonvader. ‘Soto soep’ of eigenlijk ‘soto ajam’ zoals het ‘officieel’ heet is een heerlijke maaltijdsoep die je als lunch of hoofdgerecht kan eten. Lekker met rijst, tauge en gebakken uitjes.    NODIG 4...
Lees meer

MOUSSAKA

    Wat nou het geheim is achter de perfecte moussaka? Voor mij is dat een heerlijke saus die vol van smaak is en dat herkenbare vleugje kaneel bevat. De echte held van dit recept is een zalige béchamelsaus met wederom een vleugje kaneel en wat nootmuskaat wat het gerecht letterlijk...
Lees meer

BLOEMKOOL KERRIE OVENSCHOTEL MET GEHAKT

      Deze kerrie-ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappel is simpel te bereiden en zeker de moeite waard om eens uit te proberen! Recept voor 5-6 personen Tijd: 25 min. +  15 min. in de oven           Benodigdheden: circa 300 gr...
Lees meer

NASI MET ZELFGEMAAKTE KRUIDENMIX - TOKO VERSIE

  Maak de nasikruiden met de vlg kruiden 8 tl komijnpoeder  4 tl kurkuma 4 tl gemberpoeder 8 tl koriander  4 tl laos 4 tl serehpoeder 4 tl knoflookpoeder ½ tot 1 tl chilipoeder   NODIG NASI 400 gr zilvervliesrijst of quinoa, kook...
Lees meer

KLASSIEKE GOULASH

Een heerlijke herfstachtige goulash.   NODIG   25 gr roomboter 1 ui, gesnipperd 2 tenen knoflook, fijngehakt 500 gr sukadelappen, in blokjes 2 paprika’s, in reepjes 70 gr tomatenpuree 2 tl paprikapoeder 25 gr speltbloem 400 gr gepelde...
Lees meer

VLEES, VIS EN GEVOGELTE

GEVULDE AUBERGINE (TURKIJE) UIT DE AIRFRYER

Ingrediënten voor 4 personen   4 aubergines 300 gr rundergehakt 2 uien, in stukjes 2 potjes gepelde tomaten 3 tenen knoflook, geperst 1 courgette, in hele dunne plakjes 4 tomaten, in hele dunne plakjes 1 groene paprika, in stukjes verse...
+

INDIASE KIP MET SPECERIJEN EN GESTOOFDE AUBERGINE

Aubergine bevat antioxiderende eigenschappen en bevat een stofje dat ijzer bindt, waardoor ijzer beter wordt opgenomen. Aubergine bevat zelf ook ijzer maar ook aklium, magnesium, mangaan, koper, foliumzuur, vitamine B1, B3 en B6   Geniet van deze kruidige schotel.  Lekker met rijst of...
+

INDONESISCHE AJAM OPOR MET KIP EN SAJOER BOONTJES

Dit gerecht heb ik bij mijn Molukse schoonfamilie gegeten. Zalig. Het kost wat tijd maar dan heb je ook echt een heerlijke maaltijd.  Opor 1 kg kippedij 6 stuks gekookte eieren(hard) 1 grote ui 3 tenen knoflook 200 ml kokosmelk 2 schijfjes gember geschild 1...
+

INDIASE TIKKA MASALA MET VEEL GROENTEN

Voor dit gerecht heb ik mij weer eens laten inspireren door de Indiase keuken en kijk eens wat daaruit is voortgekomen....Voor een heerlijk currygerecht heb je veel kruiden nodig. Ik ben gek op kruiden die veel in de Indiase keuken wordt gebruikt. En het is nog gezond ook.  Voor dit...
+

NASI GORENG MET KIP EN ZELFGEMAAKTE BOEMBOE

Deze nasi goreng met kip en groenten is de ideale doordeweekse rijstmaaltijd: snel te maken, gemakkelijk aan te passen aan het aantal eters en goed op te warmen voor laatkomers. Ingrediënten voor 5 personen   400 gram biologische zilvervliesrijst 1 a 2 prei(en) 200 gram...
+