BLOEMKOOL KERRIE OVENSCHOTEL MET GEHAKT

 

 

 

Deze kerrie-ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappel is simpel te bereiden en zeker de moeite waard om eens uit te proberen!


Recept voor 5-6 personen


Tijd: 25 min. +  15 min. in de oven

 
 
 

 

 

Benodigdheden:

  • circa 300 gr rundergehakt

  • 1 kilo bloemkool

  • 1 kilo aardappels

  • 350 ml amandelmelk

  • 1 bouillonblokje

  • 100 ml water

  • 4 eetlepels kerriepoeder

  • 3 uien, gesnipperd

  • 3 teentjes knoflook, fijngemalen

  • 2 tl peterselie

  • 3 el tapiocameel (te koop bij de toko)

En….

Een grote en diepe ovenschaal


Bereidingswijze:

  1. Verwarm je oven voor op 220 graden. 

  2. Kook de aardappels circa 20 minuten en de bloemkool circa 12 minuten.

  3. Fruit uit en knoflook met de kerriepoeder aan. Voeg evt. water toe als het te droog is.

  4. Voeg gehakt toe en bak het rul.

  5. Voeg water en bouillonblokje toe. Warm het geheel op en voeg daarna amandelmelk toe.

  6. Maak een papje van tapiocameel en 3 el water. Even doorroeren en vervolgens met een toevoegen totdat de saus de goede dikte heeft.

  7. Als de bloemkool klaar is, prak je deze een beetje fijn met een vork, de gekookte aardappels snijd je in schijfjes.

  8. Voeg de peterselie en de bloemkool toe aan de saus.

  9. Vet een ovenschaal in met een beetje olie en leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem. Verdeel hier de helft van het sausje overheen.

  10. Vervolgens de andere helft van de aardappelschijfjes erop leggen en dan als laatste de andere helft van het sausje. Eventueel kun je nog een beetje geraspte kaas over de ovenschotel strooien.

  11. Zet de kerrie-ovenschotel voor circa 15 minuten in de oven.