Niks zo fijn als een rijkgevulde maaltijdsoep die je ook nog eens in een half uur op tafel zet. Deze soep komt uit Indonesie. Serveer met gebakken uitjes, een schijfje limoen, kroepoek en extra sambal naar smaak.
INGREDIËNTEN
500 ml kokosmelk
450 g kipdijfilet
4...
+
INGREDIENTEN VOOR 2 PERSONEN
5 wortelen, klein gesneden
1 ui, klein gesneden
stukje citroenschil (biologisch), klein gesneden
kokosolie of olijfolie
1 tl chilipoeder
1 teen knoflook, klein gesneden
¾ liter groentebouillon
2 tl Provençaalse...
+
Heerlijk als voorafje, lunchsoep of tussendoortje.
Als de dagen korter zijn en wij minder van onze neurotransmitter serotonine aanmaken zijn er vollop pompoenen. Dat kan bijna geen toeval zijn. Pompoen bevat namelijk een stof waaruit we serontonine kunnen aanmaken. Tekorten aan...
+
Ingrediënten Linzensoep
3 eetlepels kokoslie/ghee
1 fijngesneden grote ui
2 theelepels geraspte gemberwortel
2 geperste teentjes knoflook
1 fijngesneden rode peper
250-300 gr rode linzen
1-1/4 liter groentebouillon
± 0,5 eetlepel...
+
Basisrecept voor bottenbouillon
Onze oma’s wisten dit al als volkswijsheid: kippenbouillon bij griep en verkoudheid sterkt aan. Maar het werkt ook ondersteunend bij gewrichtsproblemen (o.a. artrose), botaandoeningen (o.a. botontkalking) en voor de huid bij psoriasis en veroudering.
Hier mijn...
+
Bloemkool wordt overschaduwd door zijn populaire neefje broccoli. Terwijl de hoeveelheid voedingsstoffen in bloemkool toch indrukwekkend is. De kool zit vol vitamines, mineralen, antioxidanten en andere stoffen.
Deze bloemkoolsoep gecombineerd met Ayurvedische (helende) kruiden zorgen voor een...
+
Beetje van oma en een beetje van mezelf!
Echte soep zonder bouillonblokje.
Ik ben er dol op: een kom dampend hete soep, en dan natuurlijk zelf gemaakt. En iedereen kan het: het is eigenlijk nog simpeler dan het bakken van een eitje. Zo maak je een smaakvol vegan...
+
Tomaten bevatten veel anti-oxidanten en kurkuma is een fantastisch kruid met ontstekingsremmende eigenschappen.
Wij eten deze soep als avondmaal en de volgende dag eten we de leftover als lunch. Lekker met wat rijstwafels belegd met geitenkaas of roggecrackers of roggebrood met pesto of...
+
Je kunt heel erg combineren met dit recept. Ik kijk meestal naar wat er in het seizoen op het moment dat ik het maak aanwezig is. Bijvoorbeeld in de zomer voeg ik ook tomaten en paprika’s toe.
Wanneer ik soep kook gebruik ik 2 a 3 eetlepels van deze bouillonpoeder. Zie...
+
20 minuten bereidingstijd
voor 4 personen
NODIG
kokosolie
400 gr Italiaanse groentemix
400 gram gekookte kikkerwten
500 gr passata
300 ml water
1,5 el italiaanse kruidenmix
1/2 tl paprikapoeder
snuf peper en zout
verse koriander ter...
+