CHINESE KUNG PO KAI

Bij Chinees eten denken helaas veel Nederlanders alleen aan tjap tjoy en babi pangang. Maar de échte Chinese keuken is veel uitgebreider lekkerder! Deze Chinese Kung Po Kai, ook wel Kip Kung Pao genoemd is een echte smakelijke klassieker!

INGREDIËNTEN

  • 350 g kipdijfilet

  • 30 g cashewnoten

  • 1 rode paprika

  • 1 groene of gele paprika

  • 1 bosje lente-ui

  • 2 tenen knoflook

  • 1 el hoisinsaus

  • 1 el oestersaus

  • 1 tl sambal

  • Rijst

ZO MAAK JE HET

  1. Snijd 350 g kipdijfilet in hapklare stukjes en meng 1-2 riante el oestersaus. Zet even weg.
  2. Snijd 1 rode en 1 gele (of groene) paprika in stukjes en 1 bosje lente ui in ringetjes.
  3. Neem een wok en bak de kip op middelhoog vuur in een scheut olie bruin en gaar. Let op: vooral niet roeren/wokken. Gewoon de kip 3 minuten per kant bakken (ja, dit voelt onnatuurlijk in een wok, maar van al dat schudden wordt je kip nooit mooi bruin en krokant).
  4. Snijd ondertussen 2 teentjes knoflook fijn en voeg deze toe aan de kip zodra de kip gekleurd is.Schuif de kip een beetje aan de kant en voeg nu de paprika en driekwart van de lente-ui toe. Ook nu geldt, niet roeren maar rustig laten 'bakken'. Na 3 à 4 minuten roer je het geheel nog een keer goed door elkaar.
  5. Voeg nu 1-2 el hoisinsaus toe en 1 tl sambal. Roer alles op matig vuur nog een minuutje door elkaar.
  6. Schep op een bord witte rijst of mie samen met de kip, de rest van de lente-ui en een handje cashewnoten. 
 
 
 
Bron: wwww.smaakmenutie.nl