SNELLE LASAGNE TRIPLE CHEESE

Dit is een lasagne die niet echt mager is, maar wel enorm lekker. Vooral de kaasliefhebber zal hier enorm van smullen. Zelf eet ik meestal de magere groente- variant met zelfgemaakte saus en weinig tot geen kaas. Maar soms wil ik (en mijn man) gewoon een ouderwetse vette lasagne met echte pastabladeren, makkelijke saus en veel kaas met een goed glas wijn erbij. Eet smakelijk!

NODIG

  • 2 middelgrote uien

  • 3 tenen knoflook

  • 400 gr gemengde soepgroente

  • 2 tl gedroogde oregano

  • 1 tl basilicum

  • ½  tl rozemarijn

  • ½ tl tijm

  • 500 g (vega)gehakt

  • 3 tomaten, in blokjes

  • 2 keer 500 g passata

  • scheut haverroom of amandelmelk

  • evt scheut rode wijn

  • 250 g lasagne all'uovo

  • 200 g cottage cheese

  • 150 g geraspte kaas (oud)

  • 3 tomaten, in plakjes

  • 2 mozarellabollen, in plakjes

 

Bereiden

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

  2. Verwarm 2 el olie in een grote braadpan, oregano, basilicum, rozemarijn en tijm toe en bak het in 5 min. op middelhoog vuur.

  3. Voeg de groenten toe, en laat die, terwijl je om de 1 min. roert, 7 min. meebakken tot ze zacht zijn.

  4. Voeg het gehakt, tomatenblokjes, passata, room, wijn, peper en eventueel zout toe.. Snijd de steeltjes fijn en voeg toe aan het gehaktmengsel. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat het 15 min. met deksel op de pan zachtjes pruttelen. Roer regelmatig.

  5. Meng de cottage cheese met de geraspte kaas met wat peper en zout in een bakje.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C. Proef de saus en voeg zo nodig wat extra peper en zout toe.

  7. Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met een laagje saus, de lasagnebladen en vervolgens een laagje kaasmix.

  8. Maak zo nog 2 lagen, eindig met een laagje tomatenplakjes met daarop de mozzarella.

  9.        Zet de schaal in de oven voor 35 minuten.

Bewaartip:

Je kunt de lasagne van te voren bereiden, zet de lasagne pas in de oven bij gebruik. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.