ROMIGE PREI-CHAMPIGNONSOEP
29-08-2017 16:31
Snel en makkelijk om te maken en zeer licht verteerbaar.
Voor 2-3 personen
NODIG:
-
kokosolie om in te bakken
-
2 prei, in grove stukken
-
6 champignons, in grove stukken
-
1 kleine ui, in grove stukken
-
1 dessertlepel sherryazijn
-
1 vers bouquet garni (klein laurierblad, takjes tijm, enkele peterseliestengels, paar stengels selderij, samengebonden
-
600 ml kippenbouillon
-
zout en peper
BEREIDING:
-
Verhit de olie in een ruime pan en smoor de prei en ui hierin op laag vuur tot ze beginnente sissen.
-
Voeg azijntoe en het bouguet garni, bedek deze met de bouillon en breng deze aan de kook.
-
Voeg zout en peper naar smaak toe en laat de soep 15 minueten zachtjes koken.
-
Verwijder het bouquet garni en pereer de soep tot een mooie gladde soep.
-
Een lekkere soep voor bijna ieder gelegenheid