ROMIGE PREI-CHAMPIGNONSOEP

Snel en makkelijk om te maken en zeer licht verteerbaar.

Voor 2-3 personen

 

 

 

NODIG:

  • kokosolie om in te bakken

  • 2 prei, in grove stukken

  • 6 champignons, in grove stukken

  • 1 kleine ui, in grove stukken

  • 1 dessertlepel sherryazijn

  • 1 vers bouquet garni (klein laurierblad, takjes tijm, enkele peterseliestengels, paar stengels selderij, samengebonden

  • 600 ml kippenbouillon

  • zout en peper

 

BEREIDING:

 

  1. Verhit de olie in een ruime pan en smoor de prei en ui hierin op laag vuur tot ze beginnente sissen.

  2. Voeg azijntoe en het bouguet garni, bedek deze met de bouillon en breng deze aan de kook.

  3. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat de soep 15 minueten zachtjes koken.

  4. Verwijder het bouquet garni en pereer de soep tot een mooie gladde soep.

  5. Een lekkere soep voor bijna ieder gelegenheid