INDISCHE TOMATENSOEP
11-01-2022 14:18
INGREDIËNTEN
Soep:
- 500 gram gezeefde tomaten/passata
- 750 ml kippenbouillon of tomatenbouillon (zelf gemaakt ea van het merk de Kleinste Soepfabriek)
- 2 kippenpoten (kun je ook weglaten)
- 2 uien gesnipperd
- 1 rode peper, fijn gehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 3 cm gember, geraspt
- 1 tl trassi
- 2 tl ketoembar
- 2 schijfjes laos (of 1 tl laospoeder)
- 2 blaadjes daun salam
- 2 blaadjes djeroek poeroet
- 2 el palmsuiker (of appelmoes)
- 4 el gembersiroop
- 4 tomaten, in blokjes
- 1 prei, in ringetjes
- 1 wortel, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- Gembersiroop/palmsuiker/citroensap/sambal naar smaak
Garnering:
- Rijst
- Reepjes omelet
- Spitskool/Chinese kool/witte kool
- Taugé
- Bosuitjes
- Bakjes met sojasaus en sambal
BEREIDING
- Boemboe maken van de uien, knoflook, gember, rode peper/sambal, trassi en ketoembar. De boemboe kort bakken in een beetje olie tot de geuren vrij komen, daarna de overige ingrediënten toevoegen.
- Op laag vuur ongeveer een uur laten trekken (of 4-5 uur op low in de slowcooker).
- Ondertussen de garnituren klaarmaken.
- Schep de kip uit de pan, even af laten koelen en vervolgens het vlees van de botten plukken.
- De soep eventueel nog wat op smaak brengen met gembersiroop, sambal, citroensap of palmsuiker. De soep in kommen scheppen en garnituur naar keuze toevoegen.