INDISCHE TOMATENSOEP

INGREDIËNTEN

 

Soep:

  • 500 gram gezeefde tomaten/passata
  • 750 ml kippenbouillon of tomatenbouillon (zelf gemaakt ea van het merk de Kleinste Soepfabriek)
  • 2 kippenpoten (kun je ook weglaten)
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 rode peper, fijn gehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 cm gember, geraspt
  • 1 tl trassi
  • 2 tl ketoembar
  • 2 schijfjes laos (of 1 tl laospoeder)
  • 2 blaadjes daun salam
  • 2 blaadjes djeroek poeroet
  • 2 el palmsuiker (of appelmoes)
  • 4 el gembersiroop
  • 4 tomaten, in blokjes
  • 1 prei, in ringetjes
  • 1 wortel, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • Gembersiroop/palmsuiker/citroensap/sambal naar smaak

 

Garnering:

  • Rijst 
  • Reepjes omelet
  • Spitskool/Chinese kool/witte kool
  • Taugé
  • Bosuitjes
  • Bakjes met sojasaus en sambal

BEREIDING

 

  1. Boemboe maken van de uien, knoflook, gember, rode peper/sambal, trassi en ketoembar. De boemboe kort bakken in een beetje olie tot de geuren vrij komen, daarna de overige ingrediënten toevoegen. 
  2. Op laag vuur ongeveer een uur laten trekken (of  4-5 uur op low in de slowcooker). 
  3. Ondertussen de garnituren klaarmaken.
  4. Schep de kip uit de pan, even af laten koelen en vervolgens het vlees van de botten plukken.
  5. De soep eventueel nog wat op smaak brengen met gembersiroop, sambal, citroensap of palmsuiker. De soep in kommen scheppen en garnituur naar keuze toevoegen.