ZWARTE BONEN ANTIOXIDANTEN SOEP

 

 

 

Zwarte bonen zijn zeer rijk aan een groep antioxidanten. Ze zijn ook zeer rijk aan magnesium. 

Deze dikke soep is voedzaam genoeg om als hoofdmaaltiijd te dienen. Mijn kinderen zijn gek op bonen en deze soep gaat er dan ook prima in.

 
 
 

NODIG

 

  • kokosolie of olijfolie

  • 1 ui, gesnipperd

  • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt

  • 2 tenen knoflook, fijngehakt

  • 1 kleine tl sambal

  • 1 tl komijnpoeder

  • 1 tl korianderpoeder

  • 600 gram gekookte zwarte bonen

  • Schil (geraspt) en sap van 1/2 limoen

  • 600 ml (zelfgemaakte) groentebouillon

  • 14 cherry tomaatjes, in tweeën

  • 1 handvol koriander, gehakt

  • (himalaya)zout en versgemalen zwarte peper

 

BEREIDING

 

  1. Fruit ui en bleekselderij 10 minuten in olie.

  2. Knoflook, sambal en specerijen toevoegen en 5 minuten meebakken.

  3. Bonen, limoenschil, limoensap, tomaatjes en bouillon toevoegen. Laat 10 minuten sudderen

  4. Schenk de helft van de soep in een kom en pureer deze met een staafmixer. Roer de puree door de soep en laat nog 5 minuten sudderen.

  5. Breng op smaak met zout en peper.