SPICY PAPRIKASOEP
12-04-2015 16:32
SPICY PAPRIKASOEP
INGREDIENTEN VOOR 4 PERSONEN
- 2 grote tomaten
- 3 rode paprika’s
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel tomatenpuree
- chili peper
- 1 liter groentebouillon (van biologisch bouillon blokje)
- verse basilicum (paar blaadjes per kom)
- kokosolie of olijfolie
- peper en zout
BEREIDING
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn (of gebruik een knoflook pers). Fruit dit in olie in een soeppan.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
- Was ondertussen de paprika’s en tomaten en snij in grote stukken. Voeg dit toe aan de pan en bak even mee.
- Voeg de bouillon en een theelepel chili poeder toe. Roer goed door en breng aan de kook. Laat het 15 minuten zachtjes door koken.
- Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer (of blender) tot een glad geheel.
- Breng indien nodig op smaak met peper en zoet.
- Schenk de soep in de kom en garneer met een paar fijn gesneden blaadjes basilicum. gezonde lunch, spicy paprika soep