SPICY PAPRIKASOEP

SPICY PAPRIKASOEP

INGREDIENTEN VOOR 4 PERSONEN

  • 2 grote tomaten
  • 3 rode paprika’s
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • chili peper
  • 1 liter groentebouillon (van biologisch bouillon blokje)
  • verse basilicum (paar blaadjes per kom)
  • kokosolie of olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn (of gebruik een knoflook pers). Fruit dit in olie in een soeppan.
  2.  Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
  3. Was ondertussen de paprika’s en tomaten en snij in grote stukken. Voeg dit toe aan de pan en bak even mee.
  4. Voeg de bouillon en een theelepel chili poeder toe. Roer goed door en breng aan de kook. Laat het 15 minuten zachtjes door koken.
  5. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer (of blender) tot een glad geheel.
  6. Breng indien nodig op smaak met peper en zoet.
  7. Schenk de soep in de kom en garneer met een paar fijn gesneden blaadjes basilicum. gezonde lunch, spicy paprika soep