CHAMPIGNONSOEP MET ZOETE AARDAPPEL

Als het koud is, krijg ik altijd zin in soep. En dan vooral lekker dikke, romige soepen. Deze soep is voor zulke momenten ideaal. Champignons hebben een lekker winterse smaak. De ui maakt de smaak van de soep wat voller en de knoflook maakt het helemaal af zonder overheersend te zijn. 

Extra mooi: deze soep is van begin tot eind binnen een half uurtje klaar.

 

 

INGREDIËNTEN

  • ghee of kokosolie om in te bakken
  • 2 uien, in stukjes 
  • 3 tenen knoflook, in stukjes
  • 500 gr champignons
  • 2 kleine zoete aardappelen, in blokjes
  • 1 lt bouillon (kip of groente)
  • peper en zout
  • (evt wat haverroom toevoegen of amandelmelk)

 

BEREIDING

  1. Was de champignons en snijd deze in grove stukken. 
  2. Bak in een pan met ghee de ui en knoflook voor ongeveer 5 minuten. 
  3. Voeg champignons en zoete aardappel toe. Bak nog 5 minuten. 
  4. Voeg nu de bouillon hieraan toe en laat dit ongeveer 10 minuten sudderen met de deksel op de pan. 
  5. Pureer dit mengsel nu goed. Roer dit goed door elkaar en voeg wat zout en (flink wat) peper toe voor de smaak.

Tip:
Serveer de champignonsoep met een paar schijfjes champignon drijvend op de soep.