Artikel archief

PASTA BOLOGNAISE VEGAN met linzen

 VEGAN, met linzen en veel groenten en kruiden Ingrediënten 300 gram (glutenvrije pasta) 200 gram ongekookte linzen 1 el kokosolie/ghee 1 ui, gesnipperd 3 teentje knoflook, geperst 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden 1 tl gedroogde majoraan 1 tl gedroogde tijm verse...
Lees meer

CHAMPIGNONSOEP MET ZOETE AARDAPPEL

Als het koud is, krijg ik altijd zin in soep. En dan vooral lekker dikke, romige soepen. Deze soep is voor zulke momenten ideaal. Champignons hebben een lekker winterse smaak. De ui maakt de smaak van de soep wat voller en de knoflook maakt het helemaal af zonder overheersend te zijn.  Extra...
Lees meer

CURRY MET LINZEN, BONEN EN AARDAPPEL

Ingrediënten   150 g groene gedroogde linzen, 1 nacht geweld 200 gram gedroogde kidneybonen, 1 nacht geweld 200 gram gedroogde kikkererwten (of ander soort bonen zoals bruine bonen), 1 nacht geweld 1/2 tl kurkuma (geelwortel) Kokosolie of ghee 1 rode ui gesnipperd 3 tenen...
Lees meer

TAUGE SOEP

Soep van taugé klinkt misschien bijzonder, maar eigenlijk kan je van bijna iedere groente wel soep maken. Combineer het met de juiste smaken en gebruik de goede hoeveelheden en je hebt een heerlijke soep. Deze taugé soep is een lichte soep, waarbij je de taugé pas op het laatst toevoegt. Hierdoor...
Lees meer

COURGETTE PASTA

Lekker zomers! Lichte en lekkere Courgette 'pasta'! Vind je pasta ook zo lekker en het zo lastig om het te laten staan? Dan is dit misschien jouw oplossing! Slice een courgette met behulp van een julienne slicer (bijvoorbeeld: https://tinyurl.com/oqjhfk5). Zet de slierten apart. Maak een saus...
Lees meer

BLOEMKOOLRIJST MASALA MET GEHAKT

  Wel ‘rijst’ maar geen granen Vandaag heb ik een heerlijk recept bedacht dat ik graag met jullie deel. Bloemkool ‘rijst’ met masala en salade. Het gerecht is helemaal vrij van granen want de bloemkool wordt in dit recept gebruikt als rijstvervanger. Je hakt de bloemkool fijn tot het dezelfde...
Lees meer

SPITSKOOLSCHOTEL KERRIE MASALA

Klaar in 20 minuten! Ingrediënten   2 uien, gesnipperd 2 tenen knoflook, geperst 1 rode peper, ontzaden en in kleine stukjes snijden 1 kleine spitskool 350 gram gehakt 1,5 eetlepel kerrie masala Peper en zout (Keltisch- of Himalayazout) Scheutje...
Lees meer

RENDANG - INDONESISCHE STOOFSCHOTEL

Voorbereiding: 15 minuten Bereiding: iets meer dan 3 uur stoven Voor: 6 personen Deze Rendang is precies goed wat betreft pittigheid. Mijn zoontje van 3 heeft niet gegeten maar gevreten. INGREDIËNTEN   1 kilo riblappen/sukadelappen, in blokjes van 2 cm 4 uien, gesnipperd 1...
Lees meer

TJAP TJOY (NIET MEER NAAR DE CHINEES)

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht! Ingrediënten voor 4 personen   500 g kipfilet, in plakjes 2-3 el kokosolie of olijfolie 1 rode peper, in ringetjes 1 ui in...
Lees meer

GEVULDE PAPRIKA MET QUINOA EN OLIJVEN

Zelf bedacht recept met ingrediënten die ik nog had liggen. Het was zo lekker dat we het op hadden voordat ik er een foto van kon maken. Voor het plaatje iets van internet gehaald wat er een beetje op lijkt. Ingrediënten voor 3 personen   3 rode paprika’s 75 gram quinoa 300 gr...
Lees meer