BLOEMKOOLRIJST

BLOEMKOOL RIJST

Door de toevoeging van kruiden verdwijnt de typische bloemkool smaak namelijk en blijft er een lekker alternatief voor rijst over. Een vriend van me eet dit zelfs als ontbijt. Ik eet trouwens wel af en toe witte rijst, maar daarover op een later moment meer (er moet nog hard gewerkt worden aan de site!)

Deze bloemkool “rijst” maak je door de bloemkool in roosjes te snijden en deze vervolgens in je keukenmachine fijn te snijden tot kleine “rijst” korreltjes. In een paar seconden ben je klaar! Blijft een aantal dagen goed in de koelkast, dus super handig om een grote hoeveelheid te maken. Ik heb de rauwe “rijst” ook al een paar keer ingevroren en dat ging prima. Van 1 bloemkool maak je trouwens al een flinke bak!

INGREDIENTEN

  • 1 bloemkool, de roosjes geraspt
  • 1 eetl kokosolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 rood pepertje, enlist en fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 cm verse gember, geschild en fijngesneden
  • 1 eetl vissaus

BEREIDING

  1. Smelt de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Fruit het uitje tot deze glazig is.
  3. Voeg de peper en knoflook en bak nog even kort mee.
  4. Voeg de "rijst" toe, samen met de gember en vissaus.
  5. Plaats een deksel op de pan en laat terwijl je regelmatig roert, ongeveer 10 tot 20 minuten sudderen op een laag vuur (of korter als je de bloemkool "rijst" een beetje al dente wilt).