SURINAAMSE ZUURKOOLSCHOTEL MET KIP

 

INGREDIENTEN VOOR 4 PERSONEN

  • 500 gram verse zuurkool

  • 3 el tomatenpuree

  • 1 ui, fijngesneden

  • 2 teentjes knoflook, geperst

  • 1 bouillonblokje, gistvrij (natuurwinkel)

  •  kokosolie

  • 300 ml water

  • 250 gram kippendijen, in stukjes

  • 5 grote vastkokende geschilde aardappelen

  • 1 tl sambal trassi ( het merk Flower Brand bevat geen extra toevoegingen en E nummers)

  • 0,5 tl djinten

  • fijngesneden selderij

  • peper

BEREIDING

  1. Snijd de aardappelen in grove stukken zodat het geen puree wordt.

  2. Zuurkool iets kleiner snijden en afspoelen. Dan uitknijpen.

  3. Fruit in een pan de ui, djinten, sambal trassi en knoflook.

  4. Tomatenpuree erbij doen.

  5. Wrijf de kipstukjes in met peper.

  6. Bak deze mee en haal ze er uit als ze gaar gebakken zijn.

  7. Laat de olie achter in de pan.

  8. Doe nu de ongekookte aardappelen erbij met een theelepel bouillonpoeder en een kopje water.

  9. Laat de aardappels even stomen met een deksel op de pan en zorg dat het niet aanbrandt.

  10. De aardappelen halfgaar koken en dan de uitgelekte zuurkool erbij doen.

  11. Roer de zuurkool goed om en doe er nog een theelepel bouillonpoeder bij met zwarte peper naar smaak.

  12. Laat dit nog 20 minuten zachtjes doorstoven, waarbij je regelmatig het deksel eraf moet halen en de stoofpot moet omscheppen. Als het geheel te droog wordt doe er dan een beetje water bij.

  13. Pas op het laatst doe je er het gebakken stukjes kip doorheen.

  14. Garneer met de selderij.