Indiase kip kerrie met spinazie en kikkererwten
Nodig
300 gram basmatirijst
olie
3 tenen knoflook
3 cm verse gember, geraspt
3 tl kerriepoeder
500 gram kipfilet
400 ml kokosmelk
500 gram spinazie
400 gram gekookte kikkererwten
2 takjes koriander of...
Lees meer
Ingredienten
4 roodbaarsfilets (of 400 gr witvis)
8 wraps
1 rode peper, ontlijst en klein gesneden
225 gram zwarte bonen
300 gram mais
400 gram rode kool
1 handje verse koriander
2 el mexicaanse...
Lees meer
INGREDIËNTEN
Soep:
500 gram gezeefde tomaten/passata
750 ml kippenbouillon of tomatenbouillon (zelf gemaakt ea van het merk de Kleinste Soepfabriek)
2 kippenpoten (kun je ook weglaten)
2 uien gesnipperd
1 rode peper, fijn gehakt
2 teentjes knoflook, geperst
3 cm gember, geraspt
1 tl...
Lees meer
Rendang: een iconisch gerecht. Met dit recept heb ik mij laten inspireren door 'De bijbel van de Indonesische keuken': een dik naslagwerk van Maureen Tan.
NODIG
1 kilo rundstoofvlees, in blokjes van 3,5 bij 3,5 cm
5 sjalotten, in dunne plakjes
7 tenen knoflook, in...
Lees meer
Dit is een lasagne die niet echt mager is, maar wel enorm lekker. Vooral de kaasliefhebber zal hier enorm van smullen. Zelf eet ik meestal de magere groente- variant met zelfgemaakte saus en weinig tot geen kaas. Maar soms wil ik (en mijn man) gewoon een ouderwetse vette lasagne met echte...
Lees meer
Bij Chinees eten denken helaas veel Nederlanders alleen aan tjap tjoy en babi pangang. Maar de échte Chinese keuken is veel uitgebreider lekkerder! Deze Chinese Kung Po Kai, ook wel Kip Kung Pao genoemd is een echte smakelijke klassieker!
INGREDIËNTEN
350 g kipdijfilet
30 g...
Lees meer
Ingrediënten voor Surinaamse roti: (circa 8 personen)
8 rotivellen
1, 5 kilo kippendijen
16 middel/kleine aardappelen
1.5 kg kouseband of sperziebonen, beetgaar gekookt
8 eieren, hardgekookt
2 uien, gesnipperd
5 knoflooktenen, geperst
1,5 el kerrie massala
2 tl kurkuma
2 tl...
Lees meer
Dit recept kreeg ik laatst doorgestuurd van mijn Molukse schoonvader.
‘Soto soep’ of eigenlijk ‘soto ajam’ zoals het ‘officieel’ heet is een heerlijke maaltijdsoep die je als lunch of hoofdgerecht kan eten. Lekker met rijst, tauge en gebakken uitjes.
NODIG
4...
Lees meer
Dit recept kreeg ik laatst doorgestuurd van mijn Molukse schoonvader. ‘Soto soep’ of eigenlijk ‘soto ajam’ zoals het ‘officieel’ heet is een heerlijke maaltijdsoep die je als lunch of hoofdgerecht kan eten. Lekker met rijst, tauge en gebakken uitjes.
NODIG
4...
Lees meer
Wat nou het geheim is achter de perfecte moussaka? Voor mij is dat een heerlijke saus die vol van smaak is en dat herkenbare vleugje kaneel bevat. De echte held van dit recept is een zalige béchamelsaus met wederom een vleugje kaneel en wat nootmuskaat wat het gerecht letterlijk...
Lees meer