TJAP TJOY (NIET MEER NAAR DE CHINEES)
17-04-2015 17:12
Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!).
Super slank gerecht!
Ingrediënten voor 4 personen
-
500 g kipfilet, in plakjes
-
2-3 el kokosolie of olijfolie
-
1 rode peper, in ringetjes
-
1 ui in stukjes
-
2-3 teentjes knoflook, fijngehakt
-
2 wortels,(of 1 grote) in stukjes/plakjes
-
1 rode paprika, in reepjes
-
1/2 komkommer, in stukjes
-
250 g (kastanje-) champignons, in plakjes
-
125 g taugé (met kokend water over gieten)
-
2 el sojasaus
-
2 el oestersaus of vissaus
-
3 dl (kippen)bouillon zonder gist (natuurwinkel)
(Voor de liefhebber; rasp (0,5 cm) verse gember door het gerecht)
BEREIDING
-
Bak de kip in rondom bruin in olie.
-
Schep de kip uit de pan en bak de rode peper, knoflook en ui 2-3 min. in achtergebleven olie.
-
Voeg hierbij de wortel en paprika en na 3 min. de komkommer en champignons .
-
Als de groenten beetgaar zijn ook de kip toevoegen.
-
Voeg sojasaus, oestersaus, bouillon en gember toe aan het gerecht.
-
Verwarm het geheel nog even en als allerlaatste de taugé erover.