TJAP TJOY (NIET MEER NAAR DE CHINEES)


Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!).
Super slank gerecht!

Ingrediënten voor 4 personen

 

  • 500 g kipfilet, in plakjes

  • 2-3 el kokosolie of olijfolie

  • 1 rode peper, in ringetjes

  • 1 ui in stukjes

  • 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 2 wortels,(of 1 grote) in stukjes/plakjes

  • 1 rode paprika, in reepjes

  • 1/2 komkommer, in stukjes

  • 250 g (kastanje-) champignons, in plakjes

  • 125 g taugé (met kokend water over gieten) 

  • 2 el sojasaus

  • 2 el oestersaus of vissaus

  • 3 dl (kippen)bouillon zonder gist (natuurwinkel)


(Voor de liefhebber; rasp (0,5 cm) verse gember door het gerecht)

BEREIDING

 

  1. Bak de kip in rondom bruin in olie.

  2. Schep de kip uit de pan en bak de rode peper, knoflook en ui 2-3 min. in achtergebleven olie.

  3. Voeg hierbij de wortel en paprika en na 3 min.  de komkommer en champignons .

  4. Als de groenten beetgaar zijn ook de kip toevoegen.

  5. Voeg sojasaus, oestersaus, bouillon en gember toe aan het gerecht.

  6. Verwarm het geheel nog even en als allerlaatste de taugé erover.


Tip; varieer met alle soorten groenten zoals ; paksoi, broccoli, sugar snaps of ipv kipfilet, grote garnalen kort bereiden.