SPITSKOOLSCHOTEL KERRIE MASALA


Klaar in 20 minuten!

Ingrediënten

 

  • 2 uien, gesnipperd

  • 2 tenen knoflook, geperst

  • 1 rode peper, ontzaden en in kleine stukjes snijden

  • 1 kleine spitskool

  • 350 gram gehakt

  • 1,5 eetlepel kerrie masala

  • Peper en zout (Keltisch- of Himalayazout)

  • Scheutje kokosmelk

  • 2 eetlepels kokosolie

  • 1 deciliter water

  • Eventueel zoete aardappel erbij serveren!


BEREIDEN
 

  1. Bak de uien glazig en voeg dan de knoflook en rode peper toe.

  2. Snijd ondertussen de spitskool in tweeën en snijd de helften in kleine reepjes. Was de spitskool.

  3. Gehakt toevoegen bij de uien. Bak de gehakt samen met de uien rul.

  4. Maak een papje van de kerrie met 1 deciliter water.

  5. Wanneer het gehakt gaar is het kerriepapje toevoegen. Dit goed doorroeren.

  6. Als laatste de spitskool erbij doen. Dit geheel zachtjes laten pruttelen tot de spitskool beetgaar is.

  7. Voeg de kokosmelk toe. Proeven of het naar smaak is ea zout, peper en/of meer kokosmelk toevoegen.