SPITSKOOLSCHOTEL KERRIE MASALA
17-04-2015 17:50
Klaar in 20 minuten!
Ingrediënten
-
2 uien, gesnipperd
-
2 tenen knoflook, geperst
-
1 rode peper, ontzaden en in kleine stukjes snijden
-
1 kleine spitskool
-
350 gram gehakt
-
1,5 eetlepel kerrie masala
-
Peper en zout (Keltisch- of Himalayazout)
-
Scheutje kokosmelk
-
2 eetlepels kokosolie
-
1 deciliter water
-
Eventueel zoete aardappel erbij serveren!
BEREIDEN
-
Bak de uien glazig en voeg dan de knoflook en rode peper toe.
-
Snijd ondertussen de spitskool in tweeën en snijd de helften in kleine reepjes. Was de spitskool.
-
Gehakt toevoegen bij de uien. Bak de gehakt samen met de uien rul.
-
Maak een papje van de kerrie met 1 deciliter water.
-
Wanneer het gehakt gaar is het kerriepapje toevoegen. Dit goed doorroeren.
-
Als laatste de spitskool erbij doen. Dit geheel zachtjes laten pruttelen tot de spitskool beetgaar is.
-
Voeg de kokosmelk toe. Proeven of het naar smaak is ea zout, peper en/of meer kokosmelk toevoegen.