RENDANG - INDONESISCHE STOOFSCHOTEL


Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: iets meer dan 3 uur stoven
Voor: 6 personen


Deze Rendang is precies goed wat betreft pittigheid. Mijn zoontje van 3 heeft niet gegeten maar gevreten.

INGREDIËNTEN

 

  • 1 kilo riblappen/sukadelappen, in blokjes van 2 cm

  • 4 uien, gesnipperd

  • 1 volle tl laos

  • ½ citroen, uitgeperst

  • 1 el kurkuma

  • 2 eetlepel sambal oelek

  • 4 blaadjes djeroek poeroet (citroenblaadjes)

  • 5 blaadjes salam

  • 3 cm gemberwortel, geraspt

  • 4 eetlepels geraspte kokos

  • 200 gram santen

  • 200 ml kokosmelk

  • 8 tenen knoflook

  • 100 gram tomatenpuree

  • Zout

  • 600 gram boontjes(sperziebonen/peultjes/kouseband), gestoomd


BEREIDING

  1. In een wadjan of grote braadpan het vlees, ui, laos, koenjit, sambal, djeroek poeroet, salam, geschilde gemberwortel, kokos, santen, tomatenpuree en citroensap doen. Knoflook erboven uitpersen.

  2. Met de deksel op de pan aan de kook brengen en 3 uur vlees zachtjes gaar stoven (vlees moet uit elkaar vallen). Zout naar smaak toevoegen.

  3. Voeg de gestoomde boontjes toe en laat nog 10 minuten sudderen

  4. Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.


Tip
Maak het een dag van te voren want de volgende dag smaakt het nog voller.
Lekker met zilvervliesrijst, gado gado, atjar tjampoer , kerrie eieren en/of gefruite kool.