RENDANG - INDONESISCHE STOOFSCHOTEL
17-04-2015 17:47

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: iets meer dan 3 uur stoven
Voor: 6 personen
Deze Rendang is precies goed wat betreft pittigheid. Mijn zoontje van 3 heeft niet gegeten maar gevreten.
INGREDIËNTEN
-
1 kilo riblappen/sukadelappen, in blokjes van 2 cm
-
4 uien, gesnipperd
-
1 volle tl laos
-
½ citroen, uitgeperst
-
1 el kurkuma
-
2 eetlepel sambal oelek
-
4 blaadjes djeroek poeroet (citroenblaadjes)
-
5 blaadjes salam
-
3 cm gemberwortel, geraspt
-
4 eetlepels geraspte kokos
-
200 gram santen
-
200 ml kokosmelk
-
8 tenen knoflook
-
100 gram tomatenpuree
-
Zout
-
600 gram boontjes(sperziebonen/
peultjes/kouseband), gestoomd
BEREIDING
-
In een wadjan of grote braadpan het vlees, ui, laos, koenjit, sambal, djeroek poeroet, salam, geschilde gemberwortel, kokos, santen, tomatenpuree en citroensap doen. Knoflook erboven uitpersen.
-
Met de deksel op de pan aan de kook brengen en 3 uur vlees zachtjes gaar stoven (vlees moet uit elkaar vallen). Zout naar smaak toevoegen.
-
Voeg de gestoomde boontjes toe en laat nog 10 minuten sudderen
-
Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.