PASTA BOLOGNAISE VEGAN met linzen

 VEGAN, met linzen en veel groenten en kruiden

Ingrediënten

  • 300 gram (glutenvrije pasta)
  • 200 gram ongekookte linzen
  • 1 el kokosolie/ghee
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentje knoflook, geperst
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
  • 1 tl gedroogde majoraan
  • 1 tl gedroogde tijm verse tijm
  • 1 el gedroogde oregano
  • 90 gram tomatenpuree
  • 3 stengels bleekselderij, in boogjes gesneden
  • 2 winterpenen, in dunne plakjes
  • 2 laurierblaadjes
  • ½ kilo verse tomaat
  • 400 gram champignons, in plakjes
  • 1 handje basilicumblaadjes
  • 500 ml passata
  • zout + peper
  • evt. belegen geitenkaas, geraspt

BEREIDING          

  1. Doe de linzen met het water in een steelpan en breng aan de kook. Kook de linzen in 20 min. beetgaar.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, rode peper, marjoraan, tijm en oregano 3 min. Voeg tomatenpuree, de bleekselderij en winterpeen toe en bak 5 min. mee.
  3. Voeg laurier, tomaten en champignons toe en breng aan de kook.
  4. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  5. Giet de linzen af . Voeg de linzen, passata en basilicum toe aan de tomatensaus en warm nog 2 min. mee.
  6. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en verdeel over de borden. Verdeel de saus erover en bestrooi evt. met belegen geitenkaas.

bewaartip:

Maak een dubbele hoeveelheid saus. Laat afkoelen en doe in afsluitbare bak. Bewaar de saus max. 2 maanden in de vriezer. Ook lekker met zilvervliesrijst quinoa of courgettespaghetti.