PASTA BOLOGNAISE VEGAN met linzen
17-01-2016 17:31
VEGAN, met linzen en veel groenten en kruiden
Ingrediënten
- 300 gram (glutenvrije pasta)
- 200 gram ongekookte linzen
- 1 el kokosolie/ghee
- 1 ui, gesnipperd
- 3 teentje knoflook, geperst
- 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
- 1 tl gedroogde majoraan
- 1 tl gedroogde tijm verse tijm
- 1 el gedroogde oregano
- 90 gram tomatenpuree
- 3 stengels bleekselderij, in boogjes gesneden
- 2 winterpenen, in dunne plakjes
- 2 laurierblaadjes
- ½ kilo verse tomaat
- 400 gram champignons, in plakjes
- 1 handje basilicumblaadjes
- 500 ml passata
- zout + peper
- evt. belegen geitenkaas, geraspt
BEREIDING
- Doe de linzen met het water in een steelpan en breng aan de kook. Kook de linzen in 20 min. beetgaar.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, rode peper, marjoraan, tijm en oregano 3 min. Voeg tomatenpuree, de bleekselderij en winterpeen toe en bak 5 min. mee.
- Voeg laurier, tomaten en champignons toe en breng aan de kook.
- Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Giet de linzen af . Voeg de linzen, passata en basilicum toe aan de tomatensaus en warm nog 2 min. mee.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en verdeel over de borden. Verdeel de saus erover en bestrooi evt. met belegen geitenkaas.
bewaartip:
Maak een dubbele hoeveelheid saus. Laat afkoelen en doe in afsluitbare bak. Bewaar de saus max. 2 maanden in de vriezer. Ook lekker met zilvervliesrijst quinoa of courgettespaghetti.