KRUIDIGE GEHAKTBALLETJES MET PETERSELIE
17-04-2015 17:07
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten voor 4 personen
-
500 gram (lams)gehakt
-
3 teentjes knoflook (gehakt)
-
schil van 1 bio citroen, fijn geraspt
-
1 eidooier
-
2 tl komijn poeder(djinten)
-
2 tl gedroogde oregano
-
2 tl gedroogde munt
-
zout en versgemalen zwarte peper
-
1 eetlepel kokosolie
-
700 gram bio tomatensaus
-
60 gram peterselie of koriander, fijngesneden
-
4 tomaten in stukjes
-
200-400 gram bio zilvervliesrijst of quinoa
voor wat meer groente; nog 1 paprika (rood) en 1 courgette in stukjes snijden en toevoegen wanneer de balletjes gaar zijn.
BEREIDING
-
-
Vermeng het gehakt met knoflook, citroenschil, eierdooier, komijn, oregano, munt, zout en peper
-
Vorm er met bevochtigde handen balletjes van
-
Verhit de olie in een stalen koekenpan op middelhoog vuur
-
Braad de balletjes ca. 8 minuten. Giet overtollig vet uit de pan (evt. groente toevoegen en kort meebakken)
-
Voeg de tomatensaus toe en laat het zachtjes 5 minuten koken
-
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
-
Dompel de koriander blaadjes vlak voor gebruik onder in koud water en centrifugeer deze om het overtollige water af te schudden. Zo behouden ze langer hun aroma.
-
Voeg net voor het opdienen de koriander en tomaat toe aan de saus