KLASSIEKE GOULASH
10-08-2018 17:35
Een heerlijke herfstachtige goulash.
NODIG
-
25 gr roomboter
-
1 ui, gesnipperd
-
2 tenen knoflook, fijngehakt
-
500 gr sukadelappen, in blokjes
-
2 paprika’s, in reepjes
-
70 gr tomatenpuree
-
2 tl paprikapoeder
-
25 gr speltbloem
-
400 gr gepelde tomaten
-
500 ml vleesbouillon
-
2 laurierblaadjes
-
500 gram sperziebonen, gedopt
BEREIDING
-
Smelt de roomboter in braadpan en fruit de ui met de knoflook.
-
Bak het vlees 3 minuten mee.
-
Paprika toevoegen en 2 minuten meebakken.
-
Voeg tomatenpuree, paprikapoeder, gepelde tomaten en bloem erdoor.
-
Voeg bouillon en laurier toe en breng aan de kook.
-
Draai het vuur laag en laat 2 uur zachtjes sudderen met een deksel op de pan en breng op smaak met peper.
-
Kook aan het einde van de stooftijd de sperziebonen in 8 minuten gaar.