KLASSIEKE GOULASH

Een heerlijke herfstachtige goulash.

 

NODIG

 
  • 25 gr roomboter

  • 1 ui, gesnipperd

  • 2 tenen knoflook, fijngehakt

  • 500 gr sukadelappen, in blokjes

  • 2 paprika’s, in reepjes

  • 70 gr tomatenpuree

  • 2 tl paprikapoeder

  • 25 gr speltbloem

  • 400 gr gepelde tomaten

  • 500 ml vleesbouillon

  • 2 laurierblaadjes

  • 500 gram sperziebonen, gedopt

 

BEREIDING

 

  1. Smelt de roomboter in braadpan en fruit de ui met de knoflook.

  2. Bak het vlees 3 minuten mee.

  3. Paprika toevoegen en 2 minuten meebakken.

  4. Voeg tomatenpuree, paprikapoeder, gepelde tomaten en bloem erdoor.

  5. Voeg bouillon en laurier toe en breng aan de kook.

  6. Draai het vuur laag en laat 2 uur zachtjes sudderen met een deksel op de pan en breng op smaak met peper.

  7. Kook aan het einde van de stooftijd de sperziebonen in 8 minuten gaar.