KIP MET KOKOS, BOONTJES EN RIJST

 

 
 

Een makkelijke curry uit mijn eigen receptenboek. Lekker pittig met kip, kokos en boontjes.

 

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
 

  •     5 kippendijen, in stukjes van 2-3 cm

  •     3 rode uien, gesnipperd

  •     1 tl laos

  •     1 tl kurkuma

  •     1 tl sambal oelek

  •     3 blaadjes djeroek poeroet (citroenblaadjes)

  •     4 blaadjes salam

  •     1 cm gemberwortel, geraspt of 1 tl djahe

  •     2 el geraspte kokos

  •     80 ml kokosmelk

  •     eventueel ½ eetlepel groene stevia of ander zoetstof

  •     4 tenen knoflook

  •     snuf zeezout

  •     400 gram boontjes(sperziebonen/peultjes/kouseband), 3 minuten blancheren

 


 

BEREIDING

 
  1. In een grote wok, ui, laos, kurkuma, sambal, djeroek poeroet, salam, geschilde gemberwortel, kokos, stevia en doen. Knoflook erboven uitpersen. Bak 10 minuten.

  2. Zout naar smaak toevoegen.

  3. Kippendijen toevoegen en kokosmelk. Roer goed doortotdat de kip net gaar is.

  4. Voeg de geblancheerde boontjes toe en laat nog 10 minuten sudderen

  5. Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.


 

Tip


Maak het een dag van te voren want de volgende dag smaakt het nog voller.
Lekker met zilvervliesrijst, gado gado, atjar tjampoer , kerrie eieren en/of gefruite kool.



Lees meer: https://www.fit4balance.nl/news/rendang-indonesische-stoofschotel/