KIP MET KOKOS, BOONTJES EN RIJST
20-07-2018 06:44
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
Een makkelijke curry uit mijn eigen receptenboek. Lekker pittig met kip, kokos en boontjes.
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
-
5 kippendijen, in stukjes van 2-3 cm
-
3 rode uien, gesnipperd
-
1 tl laos
-
1 tl kurkuma
-
1 tl sambal oelek
-
3 blaadjes djeroek poeroet (citroenblaadjes)
-
4 blaadjes salam
-
1 cm gemberwortel, geraspt of 1 tl djahe
-
2 el geraspte kokos
-
80 ml kokosmelk
-
eventueel ½ eetlepel groene stevia of ander zoetstof
-
4 tenen knoflook
-
snuf zeezout
-
400 gram boontjes(sperziebonen/
peultjes/kouseband), 3 minuten blancheren
BEREIDING
-
In een grote wok, ui, laos, kurkuma, sambal, djeroek poeroet, salam, geschilde gemberwortel, kokos, stevia en doen. Knoflook erboven uitpersen. Bak 10 minuten.
-
Zout naar smaak toevoegen.
-
Kippendijen toevoegen en kokosmelk. Roer goed doortotdat de kip net gaar is.
-
Voeg de geblancheerde boontjes toe en laat nog 10 minuten sudderen
-
Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
Tip
Maak het een dag van te voren want de volgende dag smaakt het nog voller.
Lekker met zilvervliesrijst, gado gado, atjar tjampoer , kerrie eieren en/of gefruite kool.
Lees meer: https://www.fit4balance.nl/news/rendang-indonesische-stoofschotel/