KEBAB SCHOTEL MET COURGETTE VOLGENS TURKS RECEPT

 

 

NODIG

  • 1 kilo courgettes

  • kokosolie

  • 600 gram rundergehakt

  • 1 ui, gesnipperd

  • 3 tenen knoflook, gehakt

  • 2 tl djinten

  • 1 ½ tl paprikapoeder

  • ½ tl zeezout

  • ½ tl zwarte peper

  • ½ rode peper, in kleine stukjes

  • 2 ½ el gedroogde oregano

  • 2 ½ el gedroogde peterselie

  • 2 eieren

  • 75 gram zachte geitenkaas

 
 
 

 

SAUS

  • 200 ml kippenbouillon

  • ½ tl djinten

  • snuf chilivlokken

  • snuf zwarte peper

  • 350 gram passata

 
 

 

 

BEREIDING

  1. Was je courgettes en halveer ze overlangs en snijd dan in plakken van 1 cm dik.

  2. Verhit een grillpan of koekenpan en bak de courgettes in kokosolie aan weerszijden. 1 a 2 minuten per kant.

  3. Meng in een kom het gehakt, ui, knoflook, djinten, paprikapoeder, rode peper, zout, peper en peterselie. Kneed alles goed door elkaar.

  4. Voeg de eieren toe en de zachte geitenkaas. Kneed nogmaals goed door elkaar.

  5. Draai balletjes van het gehakt van 5 cm.

  6. Pak een grote ovenschaal en vet in met olie. Leg afwisselend een laag courgette en kebab in de schaal. De Kebab druk je plat tot de dikte van een hamburger. Eindig met een laag van courgette plakken.

  7. Roer bouillon en passata door elkaar met de djinten, peper en wat chilivlokken.

  8. Giet dit in de schaal en bak 60 minuten in de oven op 175 graden.

 
 
 
 
 
 
 
 
Geinspireerd door het kookboek; De Turkse keuken, van professioneel kok Leanne Kitchen