GEVULDE PAPRIKA MET QUINOA EN OLIJVEN


Zelf bedacht recept met ingrediënten die ik nog had liggen. Het was zo lekker dat we het op hadden voordat ik er een foto van kon maken. Voor het plaatje iets van internet gehaald wat er een beetje op lijkt.

Ingrediënten voor 3 personen

 

  • 3 rode paprika’s

  • 75 gram quinoa

  • 300 gr (bio) gehakt

  • 3 tenen knoflook, gevijzeld

  • 1 ui fijngesneden

  • 85 gr champignons, kleingesneden

  • 15 olijven zwart, kleingesneden

  • 20 gr pijnboompitten

  • 1 dessertlepel tomatenpuree

  • ½ bouillonblokje (gistvrij)

  • 1 el oregano(gedroogd)

  • 1 tl peterselie (gedroogd)

  • 1 tl bieslook (gedroogd)

  • 15 blaadjes verse basilicum

  • peper

  • zout

 

BEREIDING

  1. Kook de quinoa volgens de instructies op het pak met een half blokje bouillon.

  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bovenkant van de paprika’s af en leg ze in een schaal met 2 el water. Zet voor 30 minuten in de oven.

  3. Bak het gehakt rul in een droge koekenpan. Voeg de ui, knoflook, peper en zout toe.

  4. Als de ui glazig is voeg je de kleingesneden champignons toe met de olijven, oregano, peterselie, bieslook, basilicum, tomatenpuree en als laats de pijnboompitten.

  5. Voeg de quinoa bij het mengsel en mix alles goed door elkaar.

  6. Vul de paprika’s met het quinoa-mengsel en zet eventueel nog een paar minuten in de oven. Garneer met een takje peterselie.