FOE YONG HAI (HELEMAAL NIET MEER NAAR DE CHINEES!)

FOE YONG HAI
(HELEMAAL NIET MEER NAAR DE CHINEES!)

Dit recept heb je zo gemaakt. Het is gezonder dan van de chinees. Geen suiker, vet en ve-tsin toegevoegd!
Dit is de vegetarische variant, maar met bio kipfilet is het ook een heerlijke maaltijd. Eet smakelijk!

Ingrediënten

•1 kleine prei in reepjes
•1/2 rode paprika in reepjes
•1/2 courgette in stukjes
•2 tenen knoflook gevijzeld en 1 ui gesnipperd
•100-250 gram champignons
•1 rode peper in reepjes gesneden
•1 peen in plakjes
•1 eetlepel sesamolie
•1 eetlepel sojasaus
•1/2 blokje bouillon (gistvrij)
•100-250 gram taugé (met kokend water over gieten)
•6 eieren geklutst

Voor de saus:

•4 eetlepels tomatenketchup(bio)
•1 afgestreken theelepel stevia (natuurwinkel)
•1 eetlepel sojasaus
•1 afgestreken theelepel Djahé
•1 klein stukje verse gember, geraspt
•peper
•½ kopje water

MATERIAAL
Wok en ovenschaal-niet te groot

BEREIDING

1)Ui, peper en knoflook in de pan fruiten tot de ui glazig is.
2)Het verkruimelde bouillonblokje toevoegen met de sesamolie, sojasaus en zwarte peper.
3)Doe de groente (behalve de taugé) in de wok en bak ongeveer 3 minuten mee (groente moet nog een beetje knapperig zijn) Doe de groente in de vergiet en vang het kookvocht op (voor de saus).
4)Maak een saus van het kookvocht, tomatenketchup en de andere ingrediënten voor de saus. Laat even inkoken.
5)Doe de groentemix in een ovenschaal en giet de geklutste eieren eroverheen. Zet 30 minuten in de oven op 200-220 graden.
6 Schep het eimengsel op een bord. Strooi taugé erover. Doe de saus er overheen en serveer uit.