CURRY MET LINZEN, BONEN EN AARDAPPEL

IngrediĆ«nten  

  • 150 g groene gedroogde linzen, 1 nacht geweld
  • 200 gram gedroogde kidneybonen, 1 nacht geweld
  • 200 gram gedroogde kikkererwten (of ander soort bonen zoals bruine bonen), 1 nacht geweld
  • 1/2 tl kurkuma (geelwortel)
  • Kokosolie of ghee
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 3 tenen knoflook
  • 2 grote vleestomaten in blokjes
  • 2 tl garam masala
  • 2 tl djinten(gemalen komijn)
  • 1 tl ketoembar (korianderpoeder)
  • 1 rode peper
  • 6 aardappels, geschild en in blokjes
  • verse koriandeR

Bereiden

  1. Doe de linzen en bonen in een steelpan.
  2. Doe er ruim water bij, zeker een liter, en de kurkuma.
  3. Het water wordt knalgeel. Breng aan de kook en laat zeker een half uur koken. Hou in de gaten dat het water niet verdampt, doe er desnoods wat water bij.
  4. Maak de peper schoon: doorsnijden, pitjes verwijderen en in smalle reepjes snijden.
  5. Verhit wat olie in een grote pan. Bak ui, knoflook en peper tot de ui glazig is.
  6. Doe dan de stukken tomaat erbij en laat vijf minuten bakken, tot de tomaat zacht wordt.
  7. Doe dan de specerijen erbij.
  8. Doe dan de linzen bij de curry, net als de aardappelen. Voeg 2 koppen water toe.
  9. Laat een half uur pruttelen op laag vuur, totdat de aardappelen gaar zijn. Tussendoor kijken of de boel niet droog kookt. Anders water toevoegen.
  10. Proef en voeg naar smaak zout of peper toe.
  11. Strooi er voor je gaat eten wat blaadjes koriander overheen.

Je kunt de curry heter maken door meer peper toe te voegen of wat cayennepeper toe te voegen. Blus een hap hete curry met frisse raita en serveer er zelfgebakken naan bij.