CHINESE EIERWRAP MET GARNALEN EN KIEMGROENTE



Een perfecte lunch of avondmaal voor na het sporten.

De kiemen (van groenten) bevatten een een veel hogere concentratie vitaminen en mineralen dan de groenten zelf. Een handje kiemgroenten op je rijstwafel door de sla of avondmaaltijd geven je een flinke dosis vitaminen, mineralen en antioxidanten.

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 10 minuten
Voor: 2 personen

INGREDIËNTEN

•klein bosje bosui, in reepjes
•2 grote tenen knoflook, gevijzeld
•1 grote groene Spaanse peper, ontlijst en fijngesneden
•200 gr broccoli, in kleine roosjes
•100 gram wortelen in plakje
•1 prei in reepjes
•2 dl bouillon, gistvrij
•100 gr taugé of andere kiemgroenten
•3 eetlepels sojasaus
•300 gr gekookte, gepelde garnalen (of gebakken kipfilet, in reepjes)
•handje walnoten
•kokosolie/ olijfolie

WRAP

•3 eieren
•scheutje amandelmelk
•peper
•zout
•2 tl sesamolie


MATERIAAL
•Wok

BEREIDING

1)Bak bosui, knoflook, Spaanse peper in de wok
2)Na 2 minuten voeg je de broccoli en wortel toe, bak 3 minuten mee op hoog vuur
3)Prei toevoegen. Bouillon erbij schenken en aan de kook brengen
4)De sojasaus erdoor roeren en garnalen (of kipfilet) toevoegen
5)Haal de pan van het vuur en roer de kiemgroente er doorheen.
6)Mix alle ingrediënten voor de wraps door elkaar. Bak als een omelet in de koekenpan
7)Omelet op bord leggen, schep de groente (met een lepel met gaatjes)erop, garneer met walnoten en vouw de wrap dicht